skip to Main Content
www.knytaslips.se - Allt om att knyta slips

Alla slipsknutar – hitta din favorit slipsknut

Här hittar du alla olika slipsknutar som finns på knytaslips.se. Det finns 85 rimliga sätt att knyta en slips på men det räcker med att kunna 2-3 stycken. Börja med att lära dig slipsknutarna Windsor eller Halv Windsor, det är de snyggaste slipsknutarna. Enklast knuten att lära sig är nog den klassiska Four in hand, den knuten borde du också ha i din repertoar. Titta på alla olika slipsknutar och läs ett kort utdrag om dem. Klicka sedan på din favorit slipsknut för att se instruktioner eller video för just den slipsknuten.Bild på slipsknuten halv windsor

Halv windsor

Halv-Windsor är en av de fyra klassiska slipsknutarna, om en man säger att han kan fler än en slipsknut så är det antagligen denna som är nummer två. Den är helt symetrisk med en siluett av en liksidig triangel och den är av mellanstorlek. Passar alltid!

Bild på slipsknuten halv windsor

Windsor

Windsor är antagligen den mest kända slipsknuten men det är vanligare att man kan knyta halv-windsor slipsknuten. Ibland kallas denna slipsknut för dubbel Windsor, men det är felaktigt, någon sådan finns inte utan det är Halv Windsor och Windsor.

Bild på slipsknuten hanover

Hanover

Det här är en lite knepigare knut än många av de andra, det krävs flera rörelser för att få till den här knuten. Det är en direkt förlängning av den Orientaliska och Halv Windsor knuten. Hanoverknuten är en rörelse större än Windsor knuten.

Bild på slipsknuten four-in-hand

Four-in-hand

Four-in-hand är den allra vanligaste och mest kända slipsknuten idag. Den kallas ibland för skolpojksknuten då det var vanligt att denna slipsknut användes i engelska skoluniformer.

Bild på slipsknuten orientalisk

Orientalisk, enkel

Den orientaliska slipsknuten är det enklaste sättet att knyta en slips och kallas ofta för den “enkla”. Trots detta är den inte så vanlig i Västvärlden. Den används dock ofta av ungdomar i Kina och det är därifrån den fått sitt namn.

Bild på slipsknuten nicky

Nicky

Den här knuten är inte så mycket att säga om, den ligger storleksmässigt mellan en windsor och en four-in-hand knut. Du ska välja den när du vill ha en knut som är symmetrisk och som inte är så stor. Passar på de flesta typer av slipsar.

Bild på slipsknuten onassis

Onassis

Onassisknuten är inget annat än en variant på four-in-hand knuten men den har ett helt annat uttryck. Denna slipsknut bars av Aristotle Onassis, en mäktig Grekisk man och ägare till ett stort fraktimperium.

Back To Top