skip to Main Content
www.knytaslips.se - Allt om att knyta slips

Nedan hittar du lite information om hur du bör använda och förvara din slips.

Använd inte samma slips varje dag, låt det gärna gå några dagar mellan det du använder dem. Knyt aldrig slipsknuten för hårt, när du skall knyta upp slipsen ska du försöka att knyta upp den, dra inte den smala delen genom knuten om du måste göra det så lossa först på knuten. Förvara aldrig slipsen knuten och du ska inte dra den knuten över huvudet. Efter användning kan du rulla ihop slipsen för att hänga upp den nästa dag. Sidenslipsar trivs bäst hängandes medan stickade slipsar förvaras bäst ihoprullade i en låda. Det fungerar även att rulla ihop sidenslipsar och förvara i en låda.

Undvik att utsätta slipsen för direkt solljus när den inte används, häng in den i garderoben. Starka färger kan blekna i starkt solljus. The Slip-stich, denna tråd som löper genom hela slipsen slutar i en ögla, denna klipper många bort och då faller hela slipsen ihop. Låt den sitta kvar, den visar att det är en kvalitetsslips.

Att tvätta en slips är knepigt. En slips är gjord av olika tyger som tål vatten olika bra. Därför rekommenderas oftast kemtvätt. Det är dock många kemtvättar som inte fixar detta. Kolla så att de tvättar själva och fråga noga om de brukar tvätta slipsar. Det är ganska vanligt att de inte tar ansvar för hur en slips ser ut när den kommer tillbaka. Det är dock troligt att lystern i slipsen försämras, så försök att inte spilla på din favoritslips.

Det blir lätt lite skrynkligt runt knuten på slipsar som används ofta. Ta för vana att dra slipsen lätt mellan fingrarna när du knutit upp den. Om vecken är kvar så kan man försöka få bort dem med ånga. Häng upp slipsen och använd ångfunktionen på ditt strykjärn eller koka upp vatten i en kastrull med lock och lätta lite på locket så slipsen får lite ånga på sig. Försök att aldrig stryka en slips, den blir antagligen förstörd, den blir platt. Om du måste stryka den så ha en handduk mellan. Om det blir lösa trådar i din slips så bör du klippa bort dessa, försök inte dra ur dem, då riskerar du att förstöra din slips.

Back To Top