Få 50kr att köpa slipsar för:

Köp slipsar

Rabattkod!

Som tack för att du besöker oss får här 50kr att handla för!

Ange bara koden ETEGYZ i kassan för att ta del av erbjudandet.

Stäng

Slipsknut - Orientalisk (enkel, liten)

Den orientaliska slipsknuten är det enklaste sättet att knyta en slips och kallas ofta för den “enkla”. Trots detta är den inte så vanlig i Västvärlden. Den används dock ofta av ungdomar i Kina och det är därifrån den fått sitt namn.

Den orientaliska slipsknuten är det enklaste sättet att knyta en slips och kallas ofta för den "enkla". Trots detta är den inte så vanlig i Västvärlden. Den används dock ofta av ungdomar i Kina och det är därifrån den fått sitt namn. Att den orientaliska slipsknuten är ganska liten gör att den passar bra till slipsar i tjockare material så som ylle eller extra tjocka silkesslipsar. Dess storlek gör också att den passar bäst till skjortor med smala kragar.

Den orientaliska slipsknuten var den första knuten som knöts med slipsen ut och in, inte heller detta är så vanligt i västvärlden men denna teknik används i ungefär hälften av alla möjliga slipsknutar.

Instruktioner

Här hittar du instruktioner för hur du knyter denna knut. Bilderna är som du skall se det i spegeln. När det står inåt så ska slipsen vikas in mot skjortan när det står utåt så skall den föras ifrån skjortan. Skriv gärna ut sidan och ha den framför dig vid spegeln så är det lättare.

Instruktioner för Orientalisk slipsknut

Köp passande slipsar